tiistai 11. joulukuuta 2018

Harjakassin sisältö

Joulukalenteri 2018, luukun 12 päätin tehdä blogipohjalle, sillä haluamani tekstimäärä ei mahtunut Instagramin tekstikenttään... Tarkoituksena ei siis ole pykätä blogia pystyyn, vaan tehdä tämä yksi postaus jollekin pohjalle, jonne tekstiä mahtuu...


Tässä luukussa esittelen totuutta pahemmin kaunistelematta meidän harjakassin sisällön. Kuten kaikki tietävät, harjakassiin on helppo heittää jokin ylimääräinen tavara tai roska vain pois käsistä, kun on tekemässä muuta. Siltä meidän harjakassi näyttääkin... Esittelen harjakassin kahdessa kuvassa, 25 osassa. Ota siis kaakaokupponen kouraan ja istu alas!



1. Piikkiharja. Taisin ostaa tämän heti ensimmäisellä viikolla Bellan tullessa. Puuilon harja on toiminut moitteettomasti hännän ja harjan suinnassa jo monta vuotta.

2. Suojaharja. Tällä harjaan yleensä suojat ja muut likaiset asiat. Kuten kurakelin jälkeen Bellan jalat 🤷🏿‍♀. Sen takana lukee isoilla kirjaimilla "suojat", mutta jostain syystä silti aina, kun joku muu harjaa Bellaa, tarttuu tämä harja ensimmäisenä harjaajalle käteen? 🤔

3. Kumisuka. Tällä harjaan Bellan joka kerta kun käyn tallilla. Bellalla on vähän kuin atooppinen iho, jos se jää likaiseksi, Bellan kehoon alkaa ilmestyä valkuaispatin näköisiä patteja. Kumisualla aina hinkkaan lian karvan pintaan, josta se on toisella harjalla helppoa suihkia kuivikkeiden sekaan.

4. Kaviokoukku. Pari asiaa pidin vanhalta hevoseltani, kun sen möimme. Tämä oli yksi niistä! 😁 Aikoinaan taidettiin ostaa tämä siskoni kanssa Horzesta, halusin säästää tämän Bellalle, kun mun mielestä se oli niin kivan näköinen! Tosin nykyään koukku on hieman elämää nähnyt, eilen taas yritin väännellä sitä oikeaan asentoon tilsojen kaivamisen jäljiltä...

5. Jalkaharja. Tosin en nykyään oikein jaksa vaihtaa harjaa muun kehon harjaamisen ja jalkojen välissä, joten tämä harja on lojunut jonkin aikaa turhana kassissa.

6. Pölyharja. Tätä käytän ehdottomasti eniten. Samalla harjalla harjaan Bellan kehon, pään sekä jalat. Kumisualla pintaan nostetut liat lähtevät kuin vettä vain, ja harja on silti tarpeeksi luja jalkojen lialle, kuin myös joustava pään harjaukseen.

7. Vanha jalkaharja. Tätä en ole enää pitkiin aikoihin käyttänyt, tämänkin ostin Puuilosta samoihin aikoihin piikkiharjan kanssa. Voisin poistaa harjakassista tilaa viemästä.

8. Ötökkämyrkky. Tämä on jäänyt kesän jäljiltä pyörimään harjakassiin. Poistampa sen sieltä samantien 😅.

9. Herkku. En itseasiassa edes tiedä mikä tämä on, kai jotain jähmeää melassia kera vitamiinien tms 🤔. Tämä on tullut Sirulta ja Piitulta 😍.

10. Lettareita. Ruskeita normaaleita silikoni lettareita 🤷🏿‍♀.

11. Hokkivermeet. Rasiassa on hokkeja, sen vieressä hokkien avaus ja kiristysväline, sekä oikealla punaisella avataan hokinreiät! Nämä ovat kesäisin nurmihokkeja varten, ja talvisin talvihokkeja varten aina harjakassissa!

12. Shampoo. Voitin tämän vuosi pari sitten jostain kilpailuista. Toistaiseksi käyttämätön, sillä pesen Bellan yleensä Hexosilillä. Shampookin voisi odottaa vuoroaan kaapissa!

13. Karvasuojat. Meidän tänä vuonna HIHSistä ostetut koulusuojat ovat aina harjakassissa valmiina lähtöön! 💪🏼


Sitten harjakassin sivutaskuista löytyneet roippeet!

14. Heijastinliivi. Jokaisella vastuullisella hevosenomistajalla on heijastinliivi. Me vähänkin hämärällä, ja usein täysin keskellä päivääkin käytämme maastossa heijastinliiviä. Mun mielestäni sellaiset ihmiset ovat typeriä, jotka eivät käytä heijastimia. Heijastin on halpa henkivakuutus, mutta jos haluat siitä huolimatta esittää koulun kovista ja olla ilman heijastimia, niin ilmoittaudu sitten elinluovutuslistalle, jotta joku jolla elämäniloa on, saa mahdollisuuden terveeseen elämään! ❤️

15. Kannukset. Aina valmiina lähdössä Jonnan tehotreeniin pakertamaan siirtymisiä ja avotaivutuksia!

16. Nyppimiskampa. Tämä ostettiin kun ensimmäinen hevoseni tuli meille. Käytetty noin kolme kertaa, en vaan osaa enkä ymmärrä 🤷🏿‍♀.

17. Sakset. Fiskarsin luottosakset, joista terät ovat tylsistyneet armottomasti. Toimivat kuin ripsentaivuttimet, mutta harjassa 🤷🏿‍♀.

18. Punainen rusetti. Harjakassin sivutaskusta helppo kisoihin lähtiessä kietaista Bellan häntään!

19. Harjauskivi. Tälle harvemmin on tarvetta, ja vaikka olisikin, en sitä oikeaan tarkoitukseensa käytä. Testatkaapa, kuinka hyvin lähtee karvaturrin irtokarvat satulahuovan sisäpuolelta harjakivellä pyyhkimällä!

20. Tussit. Musta ja valkoinen, kukapa ei tallilla olisi koskaan tussia kaivannut? 😅

21. Kuolaimet. Bellalla on yleensä kolmipala, mutta joskus villiinnyn ja laitan sille suoran ompun! Joka kerta kaduttaa yhtä paljon 🤷🏿‍♀.

22. Kisanumero. Yleensä meidän kisanumero on ympäri vuoden tiukasti kiinni satulassa, mutta nyt pidemmän kisatauon ajaksi se on päässyt lepäämään harjakassin sivutaskuun!

23. Maalarinteippi. Jesari olisi parempi, mutta sen hukassa ollessa hätätilanteita varten maalarinteippiin saa hyvin kirjoitettua jämäkät ohjeet!

24. Hokinreikien avain. Varmuuden vuoksi toinenkin mukana harjakassissa!

25. Tyhjät pussit. Älkääkä vain erehtykö kysymään, mitä ne tekevät harjakassissa 🤷🏿‍♀.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti